2019 STEAM Çocuk Kitapları Ödülü Sahibi ve 2019 Carnegie Medal Adayı Roman

Jamie Drake Denklemi ve Albie Bright’ın Sayısız Dünyası kitaplarının yazarı Christopher Edge’in yeni kitabı raflarda yerini aldı. Pozitif bilimlerle çocuk edebiyatını bir araya getiren yazarın, Maisie Day’in Sonsuz Canları kitabında çocuklar evrenin yasalarını çözmeye çalışıyor. Sonsuz bir gerçeklikte kısılıp kalan 10 yaşındaki Maisie bilimin yolundan ilerleyerek ailesine ulaşmaya çalışıyor. 

Maisie Day’in Sonsuz Canları kitabı, çocukları entropi, möbius şeridi, reaktörler, nükleer reaksiyon, soğuk füzyon gibi bilimsel kavramlarla tanıştırıyor. Duygusal iniş çıkışları ve nefes kesen hikâyesiyle Maisie Day’in Sonsuz Canları kitabında çocuklar bilime doyuyor. 2019 STEAM Çocuk Kitapları Ödülü sahibi ve 2019 Carnegie Medal Adayı olan Maisie Day’in Sonsuz Canları kitabını geleceğin bilim insanları olacak çocuklar çok severek okuyacak. 

Maisie doğum günü hediyelerini açmak için sabırsızlanıyor. Hediyelerinin kendi nükleer reaktörünü inşa etmek için ihtiyaç duyduğu malzemeler olduğunu umuyor. Ama boş bir eve uyanıyor ve sokakta her şeyi yutan bir karanlıktan başka bir şey olmadığını görüyor. Maisie’nin hayatı o gün sonsuza kadar değişiyor… Ve o andan itibaren işler daha da tuhaflaşıyor: Ablasının yatak odasının dışında hiç bitmeyen merdivenler, banyodaki solucan delikleri, eve sızan ve onun varlığını yok etmekle tehdit eden o sinir bozucu hiçlik... Bakalım Maisie’nin fizik dersinde öğrendiği bilimsel bilgiler onu bu sonsuz karanlık döngüden kurtarmaya yetecek mi?

Maisie Day’in Sonsuz Canları, bilim ve cesaretin kazandığı heyecan verici bir maceradan oluşuyor. Tüm çocuklar için bilimkurgu türüne giriş niteliğinde, harika bir kitap. Bilimle ilgilenen çocuklar için ise hem kolay okunur hem de düşündürücü bir kitap. Özellikle de iş astrofizik, çoklu evren teorisine geldiğinde ve tüm kitap boyunca evrenin gizemleri söz konusu olduğunda... 

Kitabın, öğretmenlerin derslerinde okutabileceği ya da ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte üzerine konuşabilecekleri bir kılavuz da mevcut. Maisie Day’in Sonsuz Canları bilimkurguyu seven çocuklara yazılmış bir kitap. Kitabı okuyan çocuklar, Mobius şeritleri yaparak, Escher sanatını inceleyerek, kara delikler hakkında okuyarak ve isimlerini ikili kodda yazarak bilimi araştırabilirler. 

Hikâyenin 10 yaşındaki Maisie’nin gözünden anlatılması, çocukların teknik terimlerde boğulmadan bilimsel kavramları anlamasını ve bağlantı kurmasını kolaylaştırıyor. Maisie Day’in Sonsuz Canları, teorilerini destekleyecek ipuçları aramaya bayılan çocukların severek okuyacağı keyifli ve bilim dolu bir kitap. Çocuklar, yaşadığı tüm zorluklara rağmen Maisie’nin vazgeçmemesini ve korkularının üstesinden gelerek sorunu çözmek için bilimsel bilgiler kullanmasını sevecek. Bilimin ışığından ayrılmayan herkesin doğruya ulaşabileceğini gösteren kitap, çocuklara maceradan ödün vermeden bilimin hakkını veren keyifli bir okuma sunuyor. 

Christopher Edge'in Maisie Day'in Sonsuz Canları kitabını indirimli fiyat ve avantajlı kargo seçeneği ile hemen satın almak için tıklayın.

 

 

 

 

 

 

Kapat