Sinoplu Marcion’un Yazdığı İncil Neden Yasaklandı?

Polis, MİT, mafya ve tarihi eser kaçakçıları, ortaya çıktığında Hıristiyanlık inancını temelden sarsması beklenen el yazması tarihi bir İncil’in peşindedir. Nikos, dedesinin izini sürerken yolu, Sinoplu Marcion'un el yazması İncil’iyle kesişir ve yaşamı pahasına girdiği tehlikeli arayış İstanbul sokaklarından Kapadokya'nın yeraltı şehirlerine uzanan soluk soluğa bir maceraya dönüşür. Bu yolculuk aynı zamanda Nikos'un kendi ‘ben’ini bulacağı bir aydınlanma yolculuğudur.

Çıktığı yıl çok satanlar arasına giren Tanrı'nın Temsilcileri kitabının yazarı Kutsal Topaloğlu’nun ikinci romanı Sinoplu Marcion'un Kayıp İncili, Kilise ve Roma İmparatorluğu tarafından yasaklanan, dünyanın ilk İncil’i olarak bilinen Marcion İncili’ni odak noktasına alan bir polisiye.

Şile’de bir mağaranın girişinde başlayan roman teker teker ortaya çıkan ipuçları ile MİT, mafya, polis üçgeninde müthiş bir kovalamacaya dönüşüyor. Kutsal Topaloğlu bu kitabında tarihsel gerçekleri polisiye bir kurguyla harmanlayarak Hıristiyanlıkla ilgili fazla bilinmeyen bir konuya, Marcion İncili'ne ve buna paralel Hıristiyanlığın Anadolu'daki kökenlerine ışık tutuyor.

Karmaşık bir polis soruşturması ve ölümcül bir mafya kovalamacasının içine bilimsel gerçekleri ustalıkla yerleştiren Kutsal Topaloğlu ikinci romanıyla da mitoloji ve tarih meraklılarını hedefliyor. Roman, Sinoplu Marcion’dan Karamanlı Ortodokslara, Şamanizm’den güneş kültüne, Mitra inancından Roma İmparatorluğu’na, Cadılar Bayramı’ndan Noel’e, Türk mitolojisindeki mağara ve geyik sembollerine kadar pek çok konuya değiniyor ve Anadolu toprakları üzerinde büyüyen Hıristiyanlığın tarihiyle ilgili çok çarpıcı bilgiler sunuyor.

Sinoplu Marcion'un Kayıp İncili, Nikos’un kişisel aydınlanmasının ötesinde dinler tarihi üzerine çok kapsamlı bir roman.

  • “Roma İmparatorluğu Hıristiyanlık dininden yararlanabileceğini düşünüp onu kendi çıkarlarına uygun olarak biraz daha şekillendirdikten sonra resmi dini yapıp herkese zorunlu hale getirdi. Zamanla da Hıristiyanlık dünya çapında bir dine dönüştü. Roma İmparatorluğu’nun siyasi gücü olmasa Hıristiyanlığın bu kadar gelişmesi mümkün olmazdı.”
  • “Dini otorite siyasi gücün, yani kılıcın gücünden yararlanır. Siyasi otorite de dinin birleştirici ve yönlendirici gücünden yararlanıp halkını çok daha kolay yönetir.”

Gerilimin bir an bile eksilmediği Sinoplu Marcion'un Kayıp İncili sizi bir yandan eski bir polis soruşturması üzerine sorular sormaya iterken diğer yandan Hıristiyanlık, İsa Mesih, St.Paul ve eski uygarlıklar üzerine düşünmeye yöneltiyor.

Müthiş bir gerilim, usta işi bir kurgu ve heyecanı bir an bile eksilmeyen şaşırtıcı bir polisiye.

Sinoplu Marcion'un Kayıp İncili adlı romanı satın almak için tıklayın.

 

 

 

 

 

  

 

Kapat