Çılgınlar Sınıfı - Mavisel Yener

 Mavisel Yener, Çılgınlar Sınıfı serisinin Korsan Takımı kitabında okuyucularını tarihin derinliklerinde bir gezintiye çağırıyor. Yaratıcı bir sınıf öğretmeni, derslerini eğlenceli hale getirmeye çalışıyor. Disiplinli ve katı kuralları olan müdür yardımcısının tüm müdahale ve engellemelerine rağmen, öğrencilerini tarihin sıkıcılığından kurtarmanın yollarını arıyor.

Çocuklar, tarih içindeki bu heyecanlı yolculuklarında Piri Reis’e ulaşarak merak ettikleri soruların cevabını bulmak istiyorlar. Piri Reis uzaydan çekilen dünya fotoğraflarıyla birebir olan dünya haritasını on altıncı yüzyılda nasıl çizebilmişti? Piri Reis dünya haritasını gerçekten 28 günde mi tamamladı? Belki de bu soruların cevabı, kendisinden önce gelen denizcilerin coğrafi bilgilerini kullanarak yeniden yaptığı hesaplamalardaydı.

Korsanlar Takımı’ndaki çocuklar, “Dünya haritasını bu kadar gerçekçi çizebilmen için Cebelitarık Boğazı’nın üstünde uçman gerekirmiş. Antarktika Dağları’nı bile çizmişsin, oysa daha bin sekiz yüzlü yıllarda keşfedilecek orası. Tüm bunları ahşap bir gemi ile gezerek yapmış olamazsın!” dedi Piri Reis’e.

Korsanlar Takımı’nın üyesi Ege’nin hazine sandığından aldığı dürbün, onları başka bir yüzyıla götürür. Çocuklar Piri Reis’e ulaşmaya çalışırlarken, kendilerini ilginç olaylar içinde bulurlar. Korsan Takımı, on altıncı yüzyıldan günümüze dönmeye çalışırken diğer Türk denizcilerle karşılaştığında onlardan neler öğrenecek?

Piri Reisi anlatmak için öğrencileriyle birlikte Korsan Günü düzenleyen Fatoş öğretmen, evden çocukların ilgisini çekebilecek eşyalarla dolu bir hazine sandığı getirir. Tiyatral bir şekilde işlenen derslerde Çılgınlar Sınıfı’nda olanları okurken çocuklarınız çok keyif alacaklar, bir çok tarihsel bilgiyi de öğrenecekler. Çocuklar yirmi birinci yüzyıldan on altıncı yüzyıla seyahat ederek, ünlü denizci ve haritacı Piri Reis ile dünya haritasının hazırlanmasına tanıklık edecekler.

“Tarih, okul kitaplarında yazılanların ötesinde bir şeydir, gizemle doludur. Müzeyi gezerken göreceğiniz eşyaların binlerce yıllık yolculuklarını düşünürseniz tarih size eğlenceli gelecektir.”

Çıldıran Kasaba kitabında Mavisel Yener çocukları Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde macera dolu bir serüvene sürüklüyor. Bu hikâyede Çılgınlar Sınıfı’nın Zombi Takımı ile birlikteyiz. Sert bir kadın olan müdür yardımcısı Çılgınlar Sınıfı’nın Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne yapmak istediği geziye karşı çıksa da engel olamıyor. En fazla çocuk heykeline sahip olan Hitit Uygarlığı’nın “çocukları seven halk” diye tanındığını, Frig Medeniyeti’nin haberleşmek için tabletlere yazı yazdığını bir serüven içerisinde öğrenecekler.

Çılgınlar sınıfının bu seferki keşfi müzedeki olağan dışı bir gece ile başlıyor. Anadolu Medeniyetleri Müze’sinde gizli bir yeraltı geçidinin olduğunu öğreniyoruz. Buradaki kişiler Frigyalılar’a ait bir tableti çalıp, yerine taklidini koyuyorlar. Zombi Takımı kaptanı, Arya müzeyi arkadaşlarından daha hızlı gezerken tabletlerin olduğu kısma geldiğinde iki adamın konuşmalarına kulak misafiri olur. Bu iki adam bir önceki gece tableti çalan kişilerdir. Böylece Zombi Takımı’nın serüveni başlar.

Mavisel Yener’in tarihsel bilgileri macera dolu bir öyküye serpiştirdiği Korsanlar Takımı kitabı tam çocuklarınıza göre. Okurken heyecanlanacak, merak edecek, öğrenecekler. Tarihin içinde dolaşırlarken öğrendikleri yeni bilgilere şaşıracak, denize açılırken tarihteki önemli kaptanlarla tanışma fırsatı bulacaklar. Çılgınlar sınıfı serisi, çocukları meraklı bir okumaya davet ediyor.

Mavisel Yener’in “Çılgınlar Sınıfı – Korsan Takımı” kitabını indirimli fiyat ve avantajlı kargo seçeneği ile hemen satın almak için tıklayın.

 

 

 

 

 

 

 

Mavisel Yener’in “Çılgınlar Sınıfı – Çılgın Kasaba” kitabını indirimli fiyat ve avantajlı kargo seçeneği ile hemen satın almak için tıklayın.

 

 

 

 

Kapat