Anne-Baba Olmak

Anne-Baba Olmak kitabı, çocuk sahibi olmaya karar verme aşamaları, hamilelik döneminde ve sonrasında yaşanabilecek psikolojik durumlar, doğum için doktor ve hastane belirleme, doğum süreci, bebeğin ailenin bir parçası olmasına alışma dönemi, çocuğun ve ebeveyn rollerinin benimsenmesi gibi konuları içeriyor. Kitap, ebeveynlerin karşılaşabileceği durumlara karşı hazırlıklı olmaları ve kendilerini çaresiz hissetmemeleri için temel bilgiler veriyor. Prof. Dr. Gülçin Alpöge, bu bilgileri verirken kitapta bahsedilen konularla ilgili yaşanmış olaylardan farklı deneyimler paylaşıyor, ebeveynlerin yalnız olmadıklarını onlara hissettiriyor.

 Alpöge, anne-baba olmaya hazırlanan ve hâlihazırda anne-baba olan ebeveynlere çocuk büyütürken gereken pratik bilgileri paylaşıyor. Yazar, anne-baba olan eşlerin birbiriyle olan ilişkilerine, aile olmanın getirdiği sorumluluklara odaklanıyor. Çocuklarını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde büyütmek isteyen ebeveynlerin eğitimi ve gelişimi açısından Anne-Baba Olmak kitabı yol gösterici bir kitap.

 Prof. Dr. Gülçin Alpöge, anne-babalara uygulamak zorunda kalacakları katı kurallar listesi hazırlamanın hiçbir işe yaramayacağını vurguluyor. Üstelik anne-baba olmanın sihirli bir formülü olsaydı bile, formülü uyguladıktan sonra istedikleri sonucu alamayan eşler için hayal kırıklığının büyük olacağını da ekliyor. Bu durumda özgüvenlerini kaybedecek olan anne-babalar için en önemlisinin kendilerini tanımaları ve eşleriyle doğru bir iletişim kurabilmeleri olduğunu belirtiyor.

 Çocuk sahibi olmak istemeyen eşler, savaş, terör, şiddet, doğal kaynakların tükenmesi, çevre kirliliği, gıdaya erişememe gibi birçok kaygı yaşıyorlar. Kadınlar hamilelik sürecinde yaşadıkları fiziksel değişimler ve kariyerlerine ara vermek zorunda kalmaları gibi nedenlerle kendilerini sosyal hayattan uzaklaşmış ve yoksun kalmış hissedebiliyorlar. Hamile eşi ile yoğun empati kuran baba adayları Couvade Sendromu denilen fiziksel ve psikolojik hamilelik belirtileri yaşayabiliyorlar. Çocuk sahibi olma kararının üzerine düşünülmesi gereken bir konu olduğunu vurgulayan yazar, anne-baba olmanın ne olursa olsun vazgeçemeyeceğimiz rollerden birisi olduğuna dikkat çekiyor.

 Kitap, anne-baba olma kararı verildiğinde zamanlama, duygu durumu, beklentiler gibi koşulları göz önünde bulundurmanın önemli olduğunu belirtiyor. Çocuk, ailelerin kültürü ve yaşam şartlarına göre hayatın neşe kaynağı olmanın yanı sıra yaşlılıkta aile bireylerinin bakımı için bir garanti ya da işgücü olarak da görülebiliyor. Kitabı okuduğunuzda her çocuk sahibi olanın anne baba olamayacağını anlıyorsunuz. Kitap, ebeveyn olmanın içgüdüsel olmasına rağmen kendiliğinden anne ya da baba olunamadığın belirtiyor. Bu yolculukta en değerli kazanımın çocuk ile olan iletişimde eşlerin kendilerini de tanıması olduğunu anlatıyor.

 Anne-Baba Olmak kitabı, iyi ebeveyn olmayı değil, çocuk sahibi olmakla değişen rolleri, eşler arasındaki dengeyi, yeni sorumlulukları, doğum öncesi ve sonrası karşılaşılabilecek sorunları ele alıyor. Çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız ama çekinceleriniz varsa ya da ebeveyn olarak çocuğunuzu yetiştirirken karşılaştığınız sorunlara doğru yaklaşımlar arıyorsanız Anne-Baba Olmak kitabı referans alabileceğiniz bir kaynak.

Prof.Dr.Gülçin Alpöge’nin “Anne-Baba Olmak” kitabını indirimli fiyat ve avantajlı kargo seçeneği ile satın almak için hemen tıklayın.

 

 

Kapat